Navigation

IBA: met cijfers eerste kwartaal - visie op het aandeel

IBA $IBABheeft in het eerste kwartaal van 2024 goede prestaties gezien in alle segmenten van het bedrijf, zoals bekendgemaakt op donderdagochtend. Hoewel concrete verwachtingen voor 2024 niet werden uitgesproken, verwacht IBA dat de tweede helft van het jaar bepalend zal zijn voor de jaarresultaten, net als in voorgaande jaren.

We volgen het aandeel met meer interesse, maar hebben momenteel nog geen actie ondernomen. Hoewel IBA een solide start van het jaar had en een sterke pijplijn van potentiële orders heeft, willen we eerst verdere verbetering zien in de financiële resultaten, met name de winstgevendheid en balans, voordat we overwegen om te investeren. Ook willen we op de chart meer momentum ervaren.

Financieel gezien is de netto kaspositie afgenomen door geplande inventarisaankopen, gerelateerd aan de backlog conversie en onder andere het tien-kamers Proteus ONE contract in Spanje. IBA heeft haar B Corp certificering vernieuwd met een aanzienlijk verbeterde score van 114 punten, wat het bedrijf plaatst bij de top 10% van gecertificeerde bedrijven wereldwijd​

De middellangetermijnverwachtingen voor omzet, groei en investeringen blijven gehandhaafd, met een verwachte samengestelde omzetgroei van 15 procent per jaar tussen 2022 en 2026. De orderintake werd gestimuleerd door aanhoudende groei bij Other Accelerators, en ook hier wordt een sterke tweede jaarhelft verwacht. Het orderboek bleef op een hoog niveau van 1,4 miljard euro, en de kaspositie bedroeg 30,1 miljoen euro op 31 maart.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.