Navigation

IMCD: neemt Valuetree in India over - neutrale visie

Rotterdamse distributeur van speciaalchemie IMCD $IMCD heeft aangekondigd dat het Valuetree Ingredients in India zal overnemen. Dit zal naar schatting leiden tot een omzetvergroting van ongeveer 48 miljoen euro.

Hoewel er geen financiële details zijn bekendgemaakt, is dit een begrijpelijke zet. India wordt al als een nieuwe groeimarkt gezien, wat zeker kansen biedt voor IMCD. Dat gezegd hebbende, volgen we het aandeel voorlopig op afstand, maar met interesse. We zijn benieuwd of het aandeel op basis van prijs actie, uit de huidige range kan breken. Tot slot, we willen eerst de cijfers zien en hoe sterk de balans is.

Terug naar de overname

De transactie zal in twee tranches plaatsvinden, waarbij IMCD initieel 70 procent van het aandelenkapitaal van de oprichters verwerft, gevolgd door de overname van de resterende 30 procent in 2025. Na de eerste tranche zullen de oprichters van Valuetree het bedrijf blijven leiden.

Valuetree is een leverancier voor de markt van schoonheids- en persoonlijke verzorgings-producten en is opgericht in 2005, met 44 werknemers. Dit markeert de eerste overname van IMCD dit jaar, na de acquisitie van Joli Foods (Colombia) in 2023. Toen werd ook geen overnamesom gemeld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.