Navigation

VS inflatie: Adobe Digital Price Index ook in juni gedaald- later vandaag de CPI

VS inflatie: Adobe Digital Price Index ook in juni gedaald- later vandaag de CPI

De Adobe Digital Price Index (DPI) is in mei 2024 met 0,26% gedaald ten opzichte van april. Dit komt na een eerdere daling van 0,59% in mei en een daling van 0,46% in april. Deze gegevens wijzen op een mogelijke afname van de inflatie.

Vandaag worden de consumentenprijzen in Amerika vrijgegeven, wat kan bevestigen dat de inflatie verder afneemt. De DPI kan afwijken van de officiële CPI. Echter, gezien een meer relaxte Powell en signalen van andere economische data, is de gedachte dat de CPI vriendelijk kan worden. Ook als het wel tegenvalt, zien we dit niet als verstoring voor de trend van aandelen vanwege de dalende langetermijntrend van inflatie die echter nog niet is teruggekeerd op de 2% wat het streven is van de Fed is.

De Adobe Digital Price Index is een economische maatstaf die wordt gebruikt om veranderingen in de prijzen van digitale producten en diensten te meten. Het indexcijfer wordt berekend door gegevens te verzamelen over de prijzen van digitale producten, zoals elektronische apparaten, software, en online abonnementen, en deze te analyseren over een bepaalde periode, meestal maandelijks. Het doel van de index is om inzicht te geven in de inflatietrends binnen de digitale economie en om te helpen bij het begrijpen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.