Navigation

Herhaling: ING: presenteert ambitieuze strategie op Capital Markets Day

Herhaling: ING: presenteert ambitieuze strategie op Capital Markets Day
pro

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Dit is een update nadat we eerder een instant view brachten. Daarin zijn ook de documenten te vinden van deze Capital Markets Day.

ING $ING heeft vandaag tijdens de Capital Markets Day haar strategie voor de komende jaren gepresenteerd onder de noemer 'Growing the difference'.

Steven van Rijswijk, CEO van ING, en de overige leden van de Raad van Bestuur geven een update over de volgende fase van ING’s strategie, die gericht is op het worden van de "beste Europese bank" door groei te versnellen, impact te vergroten en waarde te leveren.

ING heeft zijn financiële doelstellingen verhoogd en rekent voor de komende jaren op een inkomensgroei van 4 tot 5 procent en een rendement op het eigen vermogen van 14 procent. Dit blijkt uit informatie die vandaag gedeeld gaat worden op de beleggersdag. (Zie ook deze presentaties.)

De bank wil in de periode 2024-2027 jaarlijks een miljoen nieuwe mobiele primaire klanten aantrekken. De totale inkomsten moeten jaarlijks met 4 tot 5 procent groeien en de fee-inkomsten zouden tegen 2027 moeten stijgen tot 5 miljard euro. De kostenratio wil ING verlagen naar 52-54 procent.

Verder herhaalde ING de doelstelling van een kapitaalbuffer van ongeveer 12,5 procent per eind 2025, wat periodiek zal worden geëvalueerd.

De koers van het aandeel ING

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.