Navigation

Intel splitsing PSG tot zelfstandig bedrijf - gunstige zet - reeds op up

Intel $INTC heeft eerder deze week aangekondigd dat het zijn Programmable Solutions Group (PSG) zal opsplitsen tot een zelfstandige onderneming.
Zodra de marktomstandigheden verbeteren zien we Intel als een aantrekkelijke kandidaat om te verzwaren. We zijn weer op een up in Intel gegaan in januari van dit jaar.

De stap zal aanzienlijke extra waarde genereren, terwijl Intel toch de meerderheid van het bedrijf behoudt. Dit opent de mogelijkheid om extra kapitaal aan te trekken om de groei in de toekomst te versnellen.

Het geeft PSG de vrijheid om te groeien en te concurreren in de FPGA-markt. Intel en PSG zullen blijven samenwerken op strategisch niveau, met inbegrip van hun relatie met Intel Foundry Services (IFS), om klanten een betrouwbare toeleveringsketen te bieden.

De afsplitsing staat gepland voor januari 2024, waarbij PSG als een afzonderlijke bedrijfseenheid zal worden gerapporteerd in Intel's financiële verslagen.
Intel heeft plannen om in de komende twee tot drie jaar een IPO voor PSG uit te voeren, waarbij ze een meerderheidsbelang behouden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.