Navigation

Intel: beter dan verwacht - reeds positief beoordeeld

Intel $INTC presteerde het afgelopen kwartaal beter dan verwacht, met een nettowinst van $1,5 miljard en winst per aandeel van $0,35 in vergelijking met een verlies van $454 miljoen  en een verlies per aandeel van $0,11 een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg $0,13 per aandeel. De omzet daalde van $15,3 miljard naar $12,9 miljard wat meeviel.

Voor het lopende kwartaal rekent Intel op een omzet van 12,9 tot 13,9 miljard dollar, terwijl Wall Street analisten rekenden op 13,2 miljard dollar.

Visie na cijfers: positieve waardering bevestigt

Na de presentatie van de cijfers van Intel houden we onze positieve rating vast. We zijn in januari naar positief gegaan, omdat Intel in onze ogen één van de grootste turnarounds in de chipindustrie kan worden.

De cijfers die bekend zijn gemaakt bevestigen dat het bedrijf voorloopt op deze omwenteling en zodoende blijven wij onze positieve rating handhaven. Het feit dat het bedrijf zijn outlook heeft verhoogd mag als bullish worden gezien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.