Navigation

Intel: herstelplan volgens media - koers 12 dollar niet uitgesloten - NVDA - AMD - ASML

Pat Gelsinger, de CEO van Intel $INTC, gaat in september voorstellen om bedrijfsonderdelen te verkopen en kosten te verlagen om het bedrijf weer op de rails te krijgen.

Intel zal waarschijnlijk Altera verkopen, de bouw van zijn $30 miljard kostende fabriek in Duitsland stopzetten, maar de chipproductie behouden.

Het aandeel

Ondanks miljarden aan subsidies en de prioriteitsstatus die Intel geniet in de VS vanwege zijn positie als één van de weinige grote Amerikaanse chipbedrijven, is het algehele herstelplan van Intel te zijn mislukt.

Als je als chipbedrijf achterloopt, kan het herstel vele jaar duren. Het verkopen van onderdelen verlaagt de kosten, maar maakt Intel niet ineens weer technologisch leider.

Daarom is er geen reden om aandelen te kopen. Short-sellers kunnen terugkopen. wal leidt tot een tijdelijke stijging, maar het fundamentele probleem blijft onopgelost. Misschone moet de koers van Intel wel terug naar 12 dollar voordat er een eerlijke waardering is.

NVIDIA & AMD lachende derde

De problemen bij Intel kunnen andere chipbedrijven juist in de kaart spelen. Als Intel onderdelen met korting verkoopt in een "fire sale", kunnen rivalen deze goedkoop overnemen. Dit biedt een kans voor succesvolle chipbedrijven om hun positie verder te versterken. NVIDIA en AMD zouden bijvoorbeeld kunnen profiteren van Intel's zwakke moment om hun marktleiderschap te vergroten.

https://www.reuters.com/technology/intel-ceo-pitch-board-plans-shed-assets-cut-costs-source-says-2024-09-01/

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.