Navigation

Intel: heeft snel geld nodig & Citi Conference - deel 1

Dit is een kort bericht over Intel $INTC en de Citi Global Tech Conference met later vandaag een uitgebreidere update: een deel 2. Voor nu blijft het afwachten en we gaan niks met het aandeel doen dat mogelijk nog steeds verder kan dalen.

Maar eerst ook dit. Intel zit momenteel in financiële problemen en heeft dringend behoefte aan steun van de Chips Act en heeft aanvragen ingediend voor een subsidie van maximaal $8,5 miljard en een lening van $11 miljard. Dit schrijft de media. Op dit moment bevinden zowel Intel als de Biden-administratie zich in een impasse, zonder garanties over wanneer, of zelfs of, dit geld zal worden vrijgegeven.

Intel’s CFO deelde tijdens de Citi Global Tech Conference dat er veranderingen in de organisatie van de foundry- en ontwerpactiviteiten komen, maar er zijn geen plannen om de fabrieken af te splitsen. De kasstroom wordt verbeterd door een nieuw bedrijfsmodel, en hoewel het marktaandeel van Intel in de clientmarkt sterk is, blijft de consumentenmarkt zwakker dan verwacht. Intel's 18A-technologie biedt hoop op betere marges en concurrentiepositie. Later vandaag een update.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.