Navigation

Intel: overweegt grote veranderingen - maar wordt het bloeden wel gestopt

Intel: overweegt grote veranderingen - maar wordt het bloeden wel gestopt

Intel $INTC, ooit een dominante speler in de chipindustrie, werkt momenteel samen met investeringsbanken om de meest uitdagende periode in zijn 56-jarige geschiedenis door te komen, zo blijkt uit bronnen gemeld aan Bloomberg die bekend zijn met de situatie.

Is het genoeg: het aandeel

Wij hebben momenteel geen positie. Eerder hebben we op een stijging ingezet, en zijn we weggegaan toen bleek dat het 'grote turnaround verhaal' spaak liep. Terwijl er nu enige hoop verbetering kan gaan ontstaan, rekenen we er op zijn best op dat het bloeden misschien wordt gestopt.

Maar de patiënt is verzwakt en het probleem is dat de evolutie in chips zo snel gaat dat als je niet meekomt, het ook 5 tot 10 jaar kan duren voordat je weer het hoofd boven water hebt.

We volgen de situatie op de voet, want als de reorganisatie wel goed verloopt, komt er misschien een nieuwe kans. Maar die zien we nu nog niet..

Het bericht

Volgens deze bronnen tegen Bloomberg overweegt het bedrijf verschillende scenario's om de huidige crisis te beheersen. Eén van de mogelijke stappen is het opsplitsen van de productontwikkeling en de productieafdelingen van het bedrijf. Daarnaast worden er discussies gevoerd over welke fabriekprojecten mogelijk geschrapt zouden kunnen worden om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen.

Intel, dat decennialang een leidende rol speelde in de wereldwijde halfgeleiderindustrie, heeft de afgelopen jaren te maken gehad met toenemende concurrentie, met name van bedrijven als AMD en nieuwe spelers op de markt. De technologische vooruitgang van deze concurrenten heeft Intel onder druk gezet om snel te innoveren en zijn productiekosten te beheersen.

De huidige situatie vertegenwoordigt een van de moeilijkste momenten in de geschiedenis van Intel, waarbij het bedrijf genoodzaakt is om strategische beslissingen te nemen die de toekomst van het bedrijf fundamenteel kunnen veranderen.

De gesprekken bevinden zich echter nog in een vroeg stadium, en het is nog onduidelijk welke koers het bedrijf uiteindelijk zal kiezen. Intel heeft tot op heden geen officiële verklaring gegeven over de mogelijke strategische herzieningen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.