Navigation

Commodities: rapport IEA maakt weinig indruk op olie

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) heeft zijn voorspelling voor de groei van de vraag naar olie in 2025 verlaagd en de aanbodramingen verhoogd, wat kan leiden tot een overschot op de markt.

Elke keer als dit soort rapporten uitkomen, blijkt dat de olieprijs nauwelijks reageert. Ook nu is dat weer het geval. We blijven een stijging van de olieprijs zien.

De olieprijs wordt door complexe factoren beïnvloed, zoals toekomstige vraag, tanker routes, dagelijkse en futures prijzen, rente, en veel meer. Vaak zien dit soort onderzoeken er goed uit, maar tegen de tijd dat ze uitkomen, is de markt alweer veranderd.

Terug naar de IEA

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.