Navigation

Iran: Revolutionaire Garde Iran - direct betrokken bij aanvallen Houthi's - Semafor

Iran: Revolutionaire Garde Iran - direct betrokken bij aanvallen Houthi's - Semafor

De Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) is direct betrokken bij aanvallen van Houthi-rebellen in Jemen. Dit nieuws is afkomstig van Semafor, over het algemeen een goed geïnformeerd platform. Als deze informatie inderdaad correct is, kan dit leiden tot de opmaat tot een conflict met Iran.

Op dit moment is dat echter nog niet het geval. Waarschijnlijk zal de diplomatie overuren draaien. Toch is de kans op escalatie toegenomen. Dit kan een onverwachte gebeurtenis zijn met betrekking tot inflatie, de olieprijs en daarmee de wereldwijde economie.

Hoewel we niets uitsluiten, willen we officiële bevestiging zien voordat we definitieve conclusies trekken. De IRGC zou betrokken zijn via raketinstructeurs en toezicht houden op de overdracht van aanvalsdrones en raketten.

Generaal Abdul Reza Shahlai, gesanctioneerd door de VS, leidt de aanwezigheid van de IRGC in Jemen, zo stelt Semafor. De VS declassificeerde de steun van Iran aan de Houthi's, maar meldde niet de on-ground aanwezigheid van de IRGC of de rol van Shahlai.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.