Navigation

Israël & Iran: update berichten in de internationale pers en andere bronnen

Israël & Iran: update berichten in de internationale pers en andere bronnen

De hoogste militair van Israël zei dat er een reactie zal komen op de lancering van vele raketten en drones door Iran naar Israëlisch grondgebied.

Een Iraanse functionaris zei dat de reactie van Iran binnen enkele seconden zal komen als Israël een fout maakt, volgens Al Arabiya.

Het doel van Israël is om Iran te schaden zonder een allesomvattende oorlog te veroorzaken en wil actie tegen Iran ondernemen die gecoördineerd wordt met de VS, volgens Channel 12 News van Israël na een kabinetsvergadering.

Israëlische premier Netanyahu heeft de defensietroepen gevraagd om opties te bieden die een boodschap zouden sturen maar geen slachtoffers zouden veroorzaken als reactie op Iran, waarbij opties een mogelijke aanval op een faciliteit in Teheran of een cyberaanval omvatten, aldus bronnen die door WaPo worden aangehaald.

Een Iraanse functionaris zei dat ze klaar zijn voor het tweede niveau van reactie met wapens die niet eerder zijn gebruikt in het conflict met het Israëlische regime, terwijl de functionaris toevoegde dat ze geen oorlog willen, maar er klaar voor zijn als het hen wordt opgelegd en hun opties breed zijn. Bovendien zei de functionaris dat ze volledig bereid zijn om opnieuw militair te reageren op het Israëlische regime, maar op een krachtigere manier.

De Israëlische luchtmacht heeft haar voorbereidingen voor een aanstaande aanval tegen Iran afgerond en het Israëlische oorlogskabinet heeft tijdens zijn maandag-sessie besloten om een duidelijke en sterke reactie te geven op de aanval van Iran, in samenwerking met de VS, aldus een rapport van Israëls Channel 12. Verder zei een Israëlische functionaris ook dat de reactie van Israël op de Iraanse aanval mogelijk nabij is, volgens NBC News.

De minister van buitenlandse Zaken van Iran zei dat ze Washington hebben gewaarschuwd dat als het Israëlische regime een avontuur begint, hun reactie sneller, sterker en breder zal zijn, volgens Al Jazeera.

Een Amerikaanse functionaris zei dat de mogelijke reactie van Israël op de aanval van Iran in het weekend naar verwachting beperkt zal zijn en hoogstwaarschijnlijk bestaat uit aanvallen op Iraanse militaire troepen en door Iran gesteunde proxy's buiten Iran, volgens vier Amerikaanse functionarissen die door NBC News worden aangehaald.

Saudi-Arabië erkende dat het Israël heeft geholpen zich te verdedigen tegen Iran, waarbij de koninklijke familie van Saudi-Arabië op haar website postte over de rol van het land bij het verdedigen van Israël tegen het Iraanse bombardement, volgens Jerusalem Post.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.