Navigation

Israël: Witte Huis waarschuwt voor Iraanse raketaanval

Het Witte Huis heeft een dringende waarschuwing afgegeven dat Iran mogelijk een raketaanval op Israël voorbereidt. In reactie hierop heeft Israël laten weten dat hun luchtafweersysteem volledig operationeel en paraat is. Premier Netanyahu heeft benadrukt dat burgers nauwgezet de instructies van het Home Front moeten volgen.

De markten reageren flink op het nieuws, met scherpe dalingen, vooral omdat er eerder hoop was dat Iran zou afzien van vergeldingsmaatregelen. Nu lijkt het erop dat Israël zelf mogelijk overweegt om een preventieve aanval uit te voeren op strategische Iraanse doelen.

Naast de dalende aandelenmarkten zijn obligaties populairder geworden, is goud sterk in waarde gestegen en ligt de olieprijs hoger.

Hoewel de situatie zorgwekkend is, moeten we ook in gedachten houden dat eerdere dreigingen vaak zijn meegevallen. Israël kan rekenen op steun van de Verenigde Staten, en er blijft ook een kans dat een grootschalige aanval of verdere escalatie uitblijft.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.