Navigation

Iran & Israël: weer artikel in Washington Post over veel grotere aanval

Volgens de Washington Post geloven Amerikaanse overheidsfunctionarissen dat de aanval van Iran op Israël plotselinger, grootschaliger en langduriger kan zijn en mogelijk enkele dagen in plaats van uren kan duren.

De aanval zou gecoördineerd worden vanuit meerdere richtingen, met betrokkenheid van Iraanse proxy's in Irak, Jemen, Syrië en Libanon.

Dit hebben we de afgelopen dagen al vaker gehoord, maar ook tegengeluiden die erop wijzen dat de aanval mee gaat vallen. Zo heeft de bondgenoot van Iran bij monde van Putin laten weten geen grote escalatie te willen. Maar goed, het is de vraag of je Putin kan vertrouwen.

Er gaat zeker iets gebeuren, maar de grootte is nog steeds onduidelijk. En zolang het luchtalarm niet in heel Israël afgaat, is er nog steeds niks aan de hand. Vanaf het alarm heb je bij een ballistische raket die er ongeveer 12 minuten over doet vanuit Iran enkele minuten om naar de schuilkelder te komen. Raketten van Hezbollah, afhankelijk van het type, kunnen een kortere tijd geven om in veiligheid te komen afhankelijk waar je woont.

https://www.washingtonpost.com/world/2024/08/08/israel-iran-attack-hezbollah-haniyeh/

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.