Navigation

Midden-Oosten: bezorgdheid Biden over escalatie tussen Israël en Hezbollah

De recente escalatie van geweld tussen Israël en Hezbollah heeft geleid tot ernstige bezorgdheid binnen de regering-Biden, meldt Axios. Hezbollah, een proxy van Iran, beschikt over een groot arsenaal aan raketten.

Als deze situatie verder uit de hand loopt, kan dit eventueel gevolgen hebben voor de markten. Wel blijkt uit historisch onderzoek dat oorlogen in het Midden-Oosten meestal slechts tijdelijk een effect hebben op financiële markten. (Zie ook dit artikel.)

Hoewel het nog onduidelijk is hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen, is het zorgwekkend dat Hezbollah steeds meer raketten afvuurt op het noorden van Israël.

Dit kan op een gegeven moment tot meer reacties van Israël leiden. Israël voert nu al acties uit, maar deze zijn relatief beperkt gezien de schaalgrootte van Hezbollah's militaire macht.

Onlangs heeft Herzi Halevi, de Chef van de Generale Staf van de Israëlische Defensiemacht, verschillende Arabische staten bezocht. Mogelijk werd ook gesproken over de situatie rond Hezbollah.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.