Navigation

Israel & Hezbollah: kans op grootschalige escalatie - het verleden en markten

De financiële markten kunnen de komende week schommelingen vertonen door de situatie in Libanon met aanvankelijk dalingen in aandelen en risico-activa en stijgende olieprijzen als er meer signalen komen van een grote escalatie aan de noordgrens met Israël door een oorlog met Hezbollah.

De evacuatie van 45.000 Canadezen uit Libanon geeft de verhoogde geopolitieke spanning aan. Net zoals dat een vliegdekschip op weg is naar de regio. Vaak is er tijdelijke een toevlucht naar veilige havens zoals staatsobligaties, wat kan resulteren in dalende rendementen op obligaties (stijgende koersen).

Olieprijzen kunnen stijgen door de rol van het Midden-Oosten in de wereldwijde olieproductie. Edelmetalen zoals goud en zilver kunnen stijgen als veilige haven, tenzij er een massale liquidatie plaatsvindt zoals in 2008.

En aandelen en crypto kunnen dalen doordat beleggers kiezen voor veilige havens waar ook de dollar toe gerekend kan worden.

Wat zegt het verleden over de impact: statistiek

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.