Navigation

Italië: opnieuw onzekerheid banken - probleem leningen particulier en klein bedrijf

Een rapport over mogelijke wetswijzigingen die gunstig zijn voor schuldenaren in Italië heeft op donderdag de aandelen van Unicredit en Intesa Sanpaolo onder druk gezet waarbij er nu een zijwaarts patroon zichtbaar is.

Beide aandelen daalden van hun dagelijkse hoogtepunten nadat Bloomberg meldde dat de regering plannen heeft voor een herstructurering van slechte leningen op basis van informatie van ingewijden.

Volgens Bloomberg is de regering van premier Giorgia Meloni van plan een kader op te zetten dat particulieren en kleine bedrijven in staat zou stellen om leningen die in voorgaande jaren problematisch werden af te lossen tegen een fractie van het geleende bedrag.

Ongeveer twee weken geleden had de invoering van een extra belasting voor banken in Italië het sentiment onder investeerders beïnvloed. Deze wet wordt echter aangepast en zodoende is deze windfall tax maatregel minder belastend voor de banken in Italië.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.