Navigation

Japan: Aozora Bank weer lager - exposure commercieel vastgoed VS

De aandelen van de Japanse Aozora Bank hebben opnieuw een aanzienlijke daling doorgemaakt, voor de tweede opeenvolgende dag en bereikte het laagste punt in ongeveer drie jaar. Aozora zag een scherpe daling van bijna 20% aan het begin van de handel in Tokio, waarmee het het laagste niveau sinds februari 2021 bereikte.

Beleggers reageerden voor de tweede dag op rij op de aankondiging van de Japanse commerciële bank over de verwachte jaarlijkse verliezen als gevolg van blootstelling aan Amerikaanse kantoorleningen (commercieel vastgoed).

De in Tokio gevestigde bank onthulde op donderdag dat ze een nettoverlies van 28 miljard Japanse yen ($191 miljoen) verwacht voor het boekjaar dat eindigt op 31 maart, een aanzienlijke afwijking van de eerdere prognose van een nettowinst van 24 miljard yen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.