Navigation

Japan: inflatiegegevns - de dollar tegen de yen

Vrijdag zijn overheidsgegevens naar buiten gekomen waaruit blijkt dat de consumentenprijzen in Japan in juli met hetzelfde tempo zijn gestegen als de voorgaande maand. Het is opmerkelijk dat de inflatie nu al vijftien opeenvolgende maanden boven het gewenste niveau van 2 procent ligt, zoals beoogd door de Bank of Japan.

Wij zijn onlangs naar neutraal gegaan in de shortpositie op de dollar tegen de yen. Dit was verliesgevend. We blijven van mening dat de yen op een dag sterker zal worden, gezien de kans dat de rente in Japan zal stijgen en een effect zal hebben op de carry trade. Maar op dit moment wachten we af wanneer dat moment daadwerkelijk zal aanbreken.

De jaar-op-jaar inflatie, inclusief de invloed van verse voeding en energie, bedroeg in juli 3,3 procent. Gedurende de maand juli waren er prijsstijgingen van 0,4 procent.

De kernprijzen, dus zonder de prijzen van verse voeding en energie, lieten in juli op jaarbasis een stijging zien van 4,3 procent. Dit cijfer was 4,2 procent in juni.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.