Navigation

Japan: JGB's opnieuw licht gestegen - YCC wordt steeds moeilijker

De Japanse staatsobligaties (JGB's) zijn opnieuw licht gestegen, in lijn met Amerikaanse obligaties.

Langzamerhand wordt het steeds twijfelachtiger of Japan nog wel in staat zal zijn om haar yield curve control (YCC) voort te zetten. Aan de andere kant heeft Japan ook via de Bank of Japan (BoJ) aangegeven deze strategie te willen voortzetten tot in 2024.

In ieder geval neemt de kans nog steeds toe dat de rente verder blijft oplopen en dat hierdoor niet alleen de carry trade met een einde wordt bedreigd, maar dat Japanse beleggers hierdoor ook geld gaan repatriëren om tekorten op te vangen.

Op dit moment zijn we neutraal in de dollar tegenover de yen $USDJPY nadat we eerder verlies hebben genomen op een shortpositie. Toch willen we weer opnieuw een daling overwegen.

Zoals blijkt uit de eerdere verliezen die werden geleden met de recent afgesloten shortpositie is de timing erg lastig.

Overigens reageerde de markt niet op kerninflatiegegevens voor de hoofdstad van Japan die eerder op de dag werden vrijgegeven en die in augustus voor de tweede opeenvolgende maand vertraagden.

De inflatie bleef echter ruim boven het streefcijfer van 2% van de centrale bank, waardoor beleidsmakers onder druk staan om tientallen jaren van massieve monetaire stimulans af te bouwen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.