Navigation

Johnson & Johnson verlaagt outlook: tijdelijke hobbel - blijft sterk aandeel lange termijn

Na het afstoten van Kenvue, voorheen bekend als Consumer Health, heeft Johnson & Johnson $JNJ aangekondigd dat het zijn vooruitzichten heeft herzien. De herziene outlook is neerwaarts bijgesteld, wat mogelijk kan leiden tot een lichte daling van de koers.

Het aandeel bevindt zich al een tijdje in een zijwaartse trend en hoewel er wellicht enige aanpassingen nodig zijn, wordt er voorlopig weinig actie ondernomen. Johnson & Johnson behoort tot de categorie pensioenaandelen, waarbij correcties momenteel genegeerd worden door ons. De lagere outlook wordt gezien als een tijdelijke hobbel in een reorganisatieproces die juist weer de winst kan laten accelereren.

De cijfers en outlook van het bedrijf

Volgens de herziene verwachtingen van Johnson & Johnson wordt verwacht dat de omzet in 2023 tussen de 83,2 en 84,0 miljard dollar zal liggen na de afsplitsing van Kenvue. Als Kenvue was meegenomen in de cijfers, zou de omzet tussen de 98,8 en 99,8 miljard dollar hebben gelegen.

Wat betreft de aangepaste winst per aandeel wordt voor het jaar 2023 zonder Kenvue een bedrag verwacht tussen de 10,00 en 10,10 dollar. Dit is lager dan de eerder voorspelde 10,70 tot 10,80 dollar in juli, voordat de consumententak werd afgestoten.

Op woensdag heeft Johnson & Johnson ook de cijfers voor het eerste halfjaar bekendgemaakt. Dit volgde op de publicatie van de omzet en de aangepaste winst per aandeel in juli.

De omzet steeg met een groei van 5,9 procent naar 42,4 miljard dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel met 6,7 procent toenam tot 4,97 dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.