Navigation

JPMorgan CEO: waarschuwt voor hardnekkige inflatie - jaarlijkse brief

JPMorgan CEO Jamie Dimon waarschuwde maandag in zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders dat door mogelijk hardnekkige inflatie de rentetarieven op hogere niveaus zouden kunnen komen te staan dan verwacht.

Sprekend over kunstmatige intelligentie (AI), zei hij dat hoewel de volledige effecten van deze technologie op de samenleving niet kunnen worden gekend, dat het even transformatief zou kunnen zijn als enkele van de belangrijkste technologische uitvindingen van de afgelopen paar honderd jaar, zoals de boekdrukkunst, de stoommachine, elektriciteit, computertechnologie en het internet.

Ook is Dimon van mening dat kwantitatieve verkrapping jaarlijks meer dan $900 miljard onttrekt aan liquiditeit aan het systeem. De lopende oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten blijven het potentieel hebben om energie- en voedselmarkten, migratie en militaire en economische relaties te verstoren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.