Navigation

Herhaling: Just Eat: Eminence Capital vergroot belang - kans op fantasie groter

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Eminence Capital heeft aangekondigd een groter belang te hebben verworven in Just Eat Take $TKWY. Volgens de melding heeft Eminence nu een kapitaalbelang van 3,03 procent, met overeenkomstig stemrecht. Dit markeert een toename ten opzichte van hun vorige belang van 2,16 procent, zoals gemeld op 17 maart 2023.

De stap van Eminence kan wijzen op een actievere betrokkenheid bij Just Eat Takeaway in de toekomst, aangezien grotere aandeelhouders mogelijk invloed uitoefenen op het beleid om aandeelhouderswaarde te creëren.

Wel willen we voor alle duidelijkheid stellen dat dit niet de eerste prioriteit is van Eminence en geen volledige beschrijving vormt van hun activiteiten en doelstellingen.

Hoewel we over het algemeen terughoudend zijn met betrekking tot de Europese gig-economie, staat Just Eat sinds eind februari een speculatieve up. Dit komt voort uit de verwachting dat het bedrijf, dankzij een verbeterde cashflow, eigen aandelen zal inkopen, wat tijdelijk een positief effect op de koers kan hebben. De recente aankondiging van Eminence dat ze hun belang verder hebben vergroot, ondersteunt deze visie.

Eminence Capital is een wereldwijd vermogensbeheerbedrijf dat zich al 25 jaar vrijwel uitsluitend richt op bottom-up, fundamentele long- en short-aandelenselectie, met een beheerd vermogen (AUM) van ongeveer $6,7 miljard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.