Navigation

Herhaling: Just Eat: Jefferies voorziet 125 procent opwaarts potentieel - via CNBC

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Jefferies voorspelt dat de aandelen van Just Eat binnen 12 maanden meer dan verdubbelen, zo staat te lezen op CNBC. In een recent rapport stelde de Amerikaanse investeringsbank een koersdoel van 25,5 euro vast, wat een stijging van 125% betekent.

Hoewel Just Eat's Amerikaanse dochteronderneming Grubhub te maken heeft met druk door prijsreguleringen voor restaurants sinds de Covid-19-pandemie, blijft Jefferies optimistisch. Grubhub heeft kritiek geuit op deze prijsreguleringen, omdat ze de mogelijkheden van lokale restaurants beperken om hun bedrijf te promoten en nieuwe klanten te vinden.

In september bevestigde een Amerikaanse federale rechtbank dat Grubhub en platforms zoals Uber en DoorDash de stad New York kunnen aanklagen over de tariefbeperkingen. Dit kan leiden tot nieuwe beleidsmaatregelen. Een oplossing voor deze kwestie kan de gedeeltelijke of volledige verkoop van Grubhub stimuleren, wat positief zou zijn voor de aandelenwaarde.

Analist Giles Throne benadrukt dat er nog steeds waardevolle onderdelen binnen het bedrijf zijn, met name in New York City. Just Eat verwacht een impact van $100 miljoen op de EBITDA door de aanpassing van de tariefbeperkingen, wat significant is gezien de EBITDA-verwachting voor 2024 van ongeveer 450 miljoen euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.