Navigation

Just Eat: update weinig overtuigend - visie op het aandeel

Just Eat: update weinig overtuigend - visie op het aandeel
pro

Just Eat Takeaway [Just Eat] $TWY heeft in het derde kwartaal van 2024 minder orders ontvangen dan verwacht en bevestigde de outlook voor het gehele jaar.

Het aandeel

Wij doen op dit moment niets met het aandeel en beperken ons tot tijdelijke gokjes, gezien de onzekerheid die blijft bestaan in de markt. Het aandeel Just Eat Takeaway blijft in onze ogen een onzekere investering.

Het aantal orders daalde ten opzichte van een jaar eerder en bleef bovendien onder de verwachtingen van analisten. De brutotransactiewaarde is eveneens gedaald, wat aangeeft dat het bedrijf moeite heeft om zijn marktaandeel te behouden in een competitieve markt.

Hoewel Just Eat Takeaway zijn outlook voor de rest van het jaar herhaalt en kostenbesparingen doorvoert, zien we voorlopig geen aanleiding om langdurig in te stappen.

De marges staan onder druk en de groeiverwachtingen zijn beperkt, zeker als we de uitdaging in Noord-Amerika meenemen, waar de resultaten opnieuw tegenvielen. De verkoop van Grubhub zou mogelijk waarde kunnen ontsluiten, maar zolang hier geen duidelijke stappen worden gezet, blijft dit een risico.

Zodoende zitten wij momenteel niet op een langdurige positie in het aandeel. We beperken ons tot tijdelijke gokjes als zich korte termijnkansen voordoen, maar de fundamentele onzekerheid en beperkte groei op lange termijn maken Just Eat Takeaway voor ons geen interessante keuze voor een blijvende positie.

Enige cijfers

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.