Navigation

Just Eat & Delivery Hero: JPMorgan speculeert over fusie - vooralsnog geen bewijs

Just Eat & Delivery Hero: JPMorgan speculeert over fusie - vooralsnog geen bewijs

In een noot hebben analisten van JPMorgan licht geworpen op de mogelijke fusie tussen Delivery Hero $DHER en Jus Eat TKWY, waarbij de bredere implicaties voor fusies en overnames (M&A) binnen de sector worden besproken.

Terwijl er geen bewijs is op een fusie, hoopt de markt op een officiële bevestiging. Aan de reactie van Jitse Groen op X kunnen we echter mogelijk opmaken dat het niet speelt op dit moment. Dat gezegd hebbende, is de kans dat het aandeel Just Eat nog verder oploopt door fantasie wel toegenomen. Het staat nu 0,6% in de plus.

Nu bedrijven hun focus verschuiven naar het verbeteren van marges en vrije kasstroom (FCF), suggereert JPMorgan dat het landschap van M&A aanzienlijk kan versnellen.

Strategische implicaties van de fusie

De fusie tussen Delivery Hero en Just Eat zou een formidabele entiteit kunnen creëren op de markt voor online voedselbezorging, een sector die te maken heeft met hevige concurrentie en snelle evolutie in consumentenvoorkeuren.

Analisten geloven dat zo'n fusie niet alleen hun marktposities in overlappende regio's zou consolideren, maar ook de operaties zou stroomlijnen wat leidt tot verbeterde winstgevendheid.

Sectorbrede verschuiving naar marges en FCF

De nota wijst op een cruciale verschuiving in de sectorfocus naar marges en vrije kasstroom. Deze verschuiving komt doordat de industrie toenemende druk van investeerders ervaart om winstgevendheid aan te tonen in plaats van enkel groeicijfers.

De potentiële fusie zou volgens JPMorgan kunnen dienen als een katalysator voor andere bedrijven in de sector om soortgelijke consolidaties of overnames te verkennen die financiële gezondheid boven uitbreiding prioriteren.

Potentieel voor versnelde M&A-activiteit

JPMorgan verwacht dat de strategische zet van Delivery Hero en Just Eat andere spelers in de industrie kan aanzetten om hun posities te heroverwegen, wat mogelijk leidt tot een golf van M&A-activiteiten. Dergelijke bewegingen worden naar verwachting gedreven door de behoefte om schaalvoordelen te bereiken, operationele efficiënties te verbeteren en kasstromen te verbeteren te midden van een competitief landschap.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.