Navigation

Herhaling: Just Eat: groter belang Amazon Grubhub kan negatief uitwerken

Herhaling: Just Eat: groter belang Amazon Grubhub kan negatief uitwerken

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Nadat ook wij aanvankelijk dachten dat het grotere belang van Amazon $AMZN in Grubhub positief zou kunnen zijn voor het aandeel Just Eat $TKWY, zijn we daar toch enigszins op teruggekomen. Dit grotere belang heeft namelijk twee kanten, waardoor het niet per se een positieve wending hoeft te zijn voor de koersvorming van Just Eat.

De reden is dat nu Amazon haar belang heeft verhoogd van 4% naar 18%, dit eigenlijk betekent dat het vrijwel onmogelijk wordt om Grubhub nog aan een derde partij te verkopen.

De enige die nu eventueel Grubhub kan overnemen is Amazon. Echter, als er geen andere bieders zijn, dan is de kans groot dat er een discount wordt betaald in plaats van een premie, waardoor de koers van Just Eat helemaal geen reactie vertoont en zelfs kan dalen omdat er minder geld is om eventueel aandelen in te kopen.

Beide scenario's, alsnog een positief effect of juist een negatief effect, blijven spelen. Ondanks dat we niet de exacte details van de deal met Amazon weten, neigt onze visie er eerder naar dat Just eat is "gemangeld" en in de val van Amazon is gelopen. Nogmaals, dat weten we natuurlijk niet zeker.

Het ene scenario is dat het wel waarde toevoegt aan Just Eat, omdat uiteindelijk Grubhub toch met een premie wordt overgenomen door bijvoorbeeld wel Amazon, hoewel er geen signalen zijn dat dat gebeurt, is echter nog steeds niet geheel van tafel.

In ieder geval geldt dat we voor de lange termijn weinig zien in het aandeel Just Eat, net als andere aandelen in de Europese gig-economie. Op de korte termijn gokken we nog even door om te kijken of de koers doorstijgt, maar daarna zijn we weg als er niks gebeurt.

We krijgen dus steeds meer het idee dat Just Eat in de fuik van Amazon is gezwommen en dat Grubhub straks voor een grijpstuiver geheel overneemt. De aandeelhouders van Just Eat blijven dan met lege handen achter.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.