Navigation

KBC: onderuit na de cijfers - rentebaten de boosdoener - mogelijke trading kans

In het derde kwartaal boekte KBC $KBC meer winst, maar verlaagde de verwachting voor de nettorentebaten. De koers van het aandeel staat 5% lager. Dit komt doordat de markt niet tevreden is over de rentebaten en prognose hiervan.

Mogelijk biedt dit toch een trading kans. Het koerspatroon van KBC is wel zwak, maar we vragen ons ook af wanneer de verwachtingen van de rentebaten wel in de koers zullen zitten. Tot slot, het dividendrendement van KBC is aantrekkelijk en de solvabiliteitspositie is redelijk. Wel moet worden opgemerkt dat KBC een turbulente geschiedenis heeft.

De nettowinst bedroeg 877 miljoen euro, gelijk aan 2,07 euro per aandeel. De nettorentebaten daalden met 2 procent tot 1,38 miljard euro ten opzichte van het vorige kwartaal, maar stegen met 7 procent op jaarbasis. De provisie-inkomsten groeiden respectievelijk met 1 en 6 procent op kwartaal- en jaarbasis.

De solvabiliteitspositie bleef sterk met een CET1-ratio van 14,6 procent. Voor 2023 en 2024 voorspelt KBC nettorentebaten van ongeveer 5,4 miljard euro, wat lager is dan eerdere verwachtingen. Depositovermindering werd voornamelijk veroorzaakt door de uitstroom van deposito's door de uitgifte van een staatsbon in België.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.