Navigation

Kendrion: winst boven groei - klinkt mooi - maar geen reden om aandeel te kopen

Kendrion: winst boven groei - klinkt mooi - maar geen reden om aandeel te kopen

Kendrion $KENDR gaat zich de komende jaren vooral richten op winstgevendheid. Dit werd voor de start van haar beleggersdag bekend gemaakt. Het kan ons niet overtuigen (zie ook de database).

Het focussen op winstgevendheid in plaats van groei kan inderdaad op de korte termijn een verstandige keuze lijken, maar op de lange termijn zou het mogelijk negatieve effecten kunnen hebben. Het kan innovatie en uitbreiding beperken, wat de concurrentiepositie van het bedrijf zou kunnen schaden.

Wat betreft het aandeel, we doen er niks mee. Ook op de chart is de prijs gedreven actie zonder vooruitgang. Ook al zou de koers nu positief reageren, vragen wij ons af of daar een vervolg op komt. Ook al omdat de nieuwe doekstellingen weinig ruimte overlaten voor tegenslagen.

De uitspraken

CEO Joep van Beurden gaf aan dat de nieuwe financiële doelstellingen winstgevendheid boven groei plaatsen, waar ook de aandeelhouders van zullen profiteren. Vanaf 2025 wil Kendrion minimaal 50% van de nettowinst uitkeren, in plaats van de huidige 35 tot 50%.

Het bedrijf streeft naar een EBITDA-marge van minimaal 15% in 2025, met een verwachting van 15 tot 18% in de jaren daarna. Daarnaast wil Kendrion in 2027 een rendement op investeringen van 23 tot 27% behalen. Het bedrijf ligt nog steeds op schema om tussen 2019 en 2025 een autonome groei van 5% per jaar te realiseren.

De verkoop van de automotive-activiteiten aan Solero verloopt volgens plan, met afronding verwacht op 10 oktober.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.