Navigation

Kendrion: cijfers zijn opnieuw zwak door onzekerheden markt - niks mee doen

Kendrion $KENDR, een specialist in elektromagneten, heeft in het tweede kwartaal van 2024 opnieuw te maken gehad met uitdagende marktomstandigheden.

Niks doen met het aandeel

Op basis van de huidige cijfers en outlook zien we geen reden om op dit moment actie te ondernemen met betrekking tot het aandeel Kendrion. Hoewel het bedrijf positieve stappen zet door zich te focussen op de industriële sector en kosten te beheersen, zijn de recente financiële prestaties zwak. De omzet en winst zijn significant gedaald in vergelijking met vorig jaar, ondanks dat enkele onderdelen iets beter waren dan verwacht.

Daarnaast blijft de marktomgeving uitdagend, vooral in Duitsland, wat de belangrijkste markt is voor Kendrion. De outlook voor de korte termijn is gematigd, en hoewel er op de lange termijn optimisme bestaat, is er nog te veel onzekerheid om een positie in het aandeel in te nemen. Ook de chart ligt er zwak bij.

We wachten daarom liever de verdere ontwikkelingen af, zoals de uitkomsten van de beleggersdag in september en de afronding van de verkoop van de automotive-tak, voordat we een heroverweging maken.

Kerncijfers

  • Omzet: De kwartaalomzet uit voortgezette activiteiten bedroeg 77,7 miljoen euro, een daling van 7% op jaarbasis.
  • EBITDA: De EBITDA kwam uit op 8,2 miljoen euro, aanzienlijk lager was dan de 11,9 miljoen euro in Q2 2023.
  • Nettowinst: De nettowinst daalde met 59% tot 1,5 miljoen euro.

Outlook

Voor de korte termijn voorziet CEO Van Beurden weinig verandering in de marktomstandigheden en handhaaft hij strikte kostenmaatregelen, met name binnen het segment industriële remmen. Op de lange termijn is Van Beurden echter optimistisch, vooral nu Kendrion zich verder wil ontwikkelen als een pure industriële speler.

Kendrion zal op 5 september tijdens een beleggersdag nieuwe doelen voor de middellange termijn presenteren. Deze komen na de recente desinvestering van de automotive-tak in Europa en de VS, waarmee Kendrion afstand doet van 210 miljoen euro aan omzet en 19 miljoen euro aan EBITDA. De opbrengst van deze verkoop, 65 miljoen euro, zal de schuldpositie van het bedrijf verlagen en naar verwachting de operationele marge structureel verhogen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.