Navigation

Herhaling: Luxe: onder druk met Kering in de dump - LVMH - Essilor Luxottica & Meta - visie

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De laatste tijd hebben luxe-aandelen op de beurs van Parijs het zwaar te verduren. Het Franse luxemodebedrijf Kering $KER, bekend van Gucci, heeft zijn laagste punt in 7 jaar bereikt. Deze daling wordt voornamelijk toegeschreven aan de zorgen over een verminderde vraag in China, een belangrijke markt voor luxegoederen.

Momenteel doen wij niks met deze sector en vragen ons af of er niet nog een ronde winstwaarschuwingen komt.

Kering in zwaar weer

Op maandag daalde het aandeel van Kering met maar liefst 4%, wat de grootste daling in ongeveer 7 weken was. Barclays verlaagde zijn aanbeveling voor het aandeel van equal weight naar underweight, de eerste verlaging sinds 2022, wat een extra zetje gaf.

Geen actie in luxe-aandelen

Vooralsnog ondernemen wij geen actie in luxe-aandelen. De aanhoudende daling van deze aandelen, deels veroorzaakt door de situatie in China en de bredere economische onzekerheid wereldwijd, maakt het moeilijk om vast te stellen waar de bodem ligt.

Essilor Luxottica

Essilor Luxottica is een aandeel dat we met interesse volgen. Dit bedrijf zou in de toekomst kunnen profiteren van een samenwerking met Meta $META, wat mogelijk een positieve impuls kan geven (zie ook dit artikel). Echter, aangezien het aandeel momenteel niet gecorrigeerd is, zou een aankoop nu betekenen dat je aan de top van het trading-kanaal koopt.

LVMH

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.