Navigation

Kinepolis: ING en KBC passen koersdoel aan - bezoekers-aantallen uitdaging

Kinepolis: ING en KBC passen koersdoel aan - bezoekers-aantallen uitdaging

ING en KBC hebben hun koersdoel voor Kinepolis (KIN) verlaagd. Beide banken handhaven het koopadvies voor het aandeel. ING verlaagde het doel van 57 naar 54 euro, terwijl KBC het koersdoel verlaagde van 59 naar 55 euro. Na deze broker acties staat het aandeel 3% lager bij beperkte volumes.

Zoals we de laatste tijd al vaker hebben opgemerkt, zien we steeds net voor de stilte periode dat brokers hun visie of taxaties op aandelen wijzigen. Dit wijst erop dat ze beïnvloed worden door het bedrijf zelf.

Als we even verder kijken geldt dat Kinepolis wel goed bezig is. Het bedrijf wil de operationele kosten beter onder controle krijgen en hogere inkomsten per bezoeker creëren. Maar daar zit misschien ook het probleem. Het lukt maar niet om het aantal bezoekers terug te brengen tot het niveau van voor covid. Op dit moment volgen we het aandeel met zekere fascinatie, maar zien geen reden om iets te doen.

Terug naar ING en KBC

ING heeft zijn taxaties voor de EBITDA na leases voor 2023-2025 met 5-10 procent verlaagd vanwege lagere bezoekersaantallen. Op basis van Noord-Amerikaanse en Franse bezoekersgegevens heeft ING het verwachte bezoekersaantal voor 2023 bijgesteld van 36,5 miljoen naar 35,6 miljoen, wat 70 procent van het pre-covid-niveau vertegenwoordigt.

KBC verlaagde ook zijn schattingen na de eerste bezoekerscijfers uit Frankrijk, de VS en Canada en wees op verwachte lagere bezoekersaantallen in 2024 als gevolg van stakingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.