Navigation

Koper: sterke stijging - 3 aandelen aangeschaft in april

Koper: sterke stijging - 3  aandelen aangeschaft in april

We zien een sterke stijging in koper. We zitten long in koper zelf en hebben begin april 3 aandelen (bedrijven) aangeschaft die grote voorraden koper hebben. We zijn op zich laat ingestapt, maar beter laat dan nooit.

Deze aandelen zijn aangeschaft voor de langere termijn, nu het tekort aan koper nog groter kan worden door de vraag die ontstaat door de bouw van AI-datacenters waarvan we profiteren.

Southern Copper $SCCO

Southern Copper Corporation $SCCO is één van de grootste geïntegreerde koperproducenten ter wereld. Het bedrijf heeft zijn positie versterkt door strategische investeringen en efficiënte operationele praktijken.

Aangeschaft op $112, laten de trends een veelbelovende toekomst zien, ondersteund door de groeiende vraag naar koper in diverse industrieën. De prijs per aandeel is sindsdien gestegen, en we blijven optimistisch over de verdere groei.

Freeport-McMoRan $FCX

Freeport-McMoRan ($FCX) is een toonaangevend internationaal mijnbouwbedrijf dat zich richt op koper, goud en molybdeen. Gekocht op $50, heeft het aandeel geprofiteerd van de stijgende koperprijzen en de sterke operationele prestaties van het bedrijf.

De voortdurende uitbreidingen en de strategische focus op duurzaamheid en innovatie positioneren Freeport-McMoRan als een solide investering voor de toekomst.

Teck Resources $TECK

Teck Resources ($TECK) is een gediversifieerd mijnbouwbedrijf met een sterke aanwezigheid in koper, zink en kolen. Aangeschaft op $48, toont Teck Resources sterke fundamentals en een robuust groeipotentieel. De strategische projecten en de focus op de groeiende koperproductie ondersteunen de positieve vooruitzichten voor het aandeel.

Door deze drie aandelen aan te schaffen, profiteren we van de stijgende koperprijzen en de sterke prestaties van deze bedrijven in de sector. De ontwikkelingen in de koperindustrie en de strategische vooruitzichten van deze bedrijven maken deze aandelen veelbelovende beleggingen voor zowel de korte als de lange termijn.

Koper: de toekomst

Diverse experts en invloedrijke figuren binnen de industrie benadrukken het belang van koper en de veelbelovende vooruitzichten:

  • Robert Friedland, oprichter en voorzitter van Ivanhoe Mines: "Je hebt een telescoop nodig om de koperprijzen te zien."
  • Legendarische investeerder Stanley Druckenmiller: "Koper is een vrij eenvoudig verhaal; het duurt ongeveer 12 jaar, vanaf de aanleg van een nieuwe mijn tot de productie van koper, en je hebt elektrische voertuigen, het elektriciteitsnet, datacenters, en geloof het of niet, munitie."
  • BHP CEO Mike Henry: "De wereld zal in de komende 30 jaar twee keer zoveel koper nodig hebben."
  • Rio Tinto CEO Jakob Stausholm: "Rio Tinto ziet sterke groei in de vraag naar kritieke mineralen tot 2035, waarbij China 4 miljoen ton meer koper nodig heeft."
  • Freeport-McMoRan CEO Richard Atkinson: "Er komt een zeer significant tekort aan koper. Het zal erg moeilijk zijn om aan de gestelde verwachtingen te voldoen."
  • Goederenexpert Jeff Currie: "Koper is de beste handel die ik in mijn carrière heb gezien. De prijzen moeten hoger."
  • Legendarische mijnbouwtycoon Lukas Lundin: "Koper is een voorkeursgrondstof, met een goede toekomst. Een interessant aspect van koper is dat we niet veel nieuwe projecten hebben."
  • Canadese mijnbouwmiljardair en Franco Nevada-oprichter Pierre Lassonde: "Lithium is het minst kritieke metaal, koper is het meest kritieke."
  • Goldman Sachs: "Koper is de nieuwe olie."
  • J.P. Morgan: "AI kan een enorme vraag naar koper veroorzaken. De toekomst ziet er rooskleurig uit."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.