Navigation

KPN: redelijke cijfers met gelijke outlook - al eerder op up gegaan

De cijfers van KPN $KPN over het tweede kwartaal van 2024 zijn redelijk te noemen. Hoewel de outlook voor het volledige jaar gelijk bleef, zien we de verbeterde resultaten als een bonus.

Het aandeel

We houden momenteel vast aan de up vanaf 3,19 euro, mede door het verwachte dividend en de kans op verdere consolidatie in de sector. Ondanks de uitdagingen in de breedbandmarkt en de daling in de wholesale-sector, toont KPN veerkracht met solide prestaties in de consumenten- en zakelijke markten. De verwachting is dat de aandelenkoers positief zal reageren op de consistente resultaten en de toekomstgerichte strategie van het bedrijf.

De cijfers

KPN heeft in het tweede kwartaal van 2024 verbeterde resultaten geboekt en bevestigt de verwachtingen voor het volledige jaar. De omzet steeg tot 1.391 miljoen euro, boven de analistenverwachting van 1.378 miljoen euro. De groei kwam voornamelijk door de sterke prestaties in de consumentenmarkt, vooral dankzij mobiele diensten en glasvezel.

Belangrijke hoogtepunten

  • Consumentenmarkt: Solide instroom van mobiele diensten en groei uit glasvezel.
  • Zakelijke Markt: Aanhoudende groei met sterke bijdrage van het MKB.
  • Wholesale: Daling door factoren zoals Youfone, maar toekomstig herstel verwacht door glasvezeluitrol.

Financiële resultaten:

  • Omzet: 1.391 miljoen euro, een stijging ten opzichte van 1.331 miljoen euro vorig jaar.
  • EBITDA: 629 miljoen euro, een stijging van 5,6% op jaarbasis.
  • Winst: 227 miljoen euro, vergeleken met 216 miljoen euro vorig jaar.
  • Investeringen: 337 miljoen euro, een toename van 11% ten opzichte van vorig jaar.
  • Vrije Kasstroom: 210 miljoen euro, iets lager dan de verwachting van 212 miljoen euro.

Vooruitzichten:

KPN handhaaft zijn verwachtingen voor het jaar, met een aangepaste EBITDA na leases van 2.500 miljoen euro en een vrije kasstroom van 890 miljoen euro. De markt verwacht voor 2024 een omzetstijging van 3,0% tot 5.614 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 2.503 miljoen euro. De kapitaaluitgaven worden geschat op iets meer dan 1,2 miljard euro met een vrije kasstroom van 896 miljoen euro.

De CEO, Joost Farwerck, benadrukt dat KPN op koers ligt om de middellange termijn doelstellingen te behalen, ondanks uitdagingen in de breedbandmarkt en de Wholesale-sector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.