Navigation

Lithium-ion Batterijen: EV's - opslag - overcapaciteit - Colin Mckerracher

Lithium-ion Batterijen: EV's - opslag - overcapaciteit - Colin Mckerracher
pro

De vraag naar lithium-ion batterijen verandert snel, vooral door verschuivingen in de markten voor elektrische voertuigen (EV's) en stationaire energieopslag. Terwijl EV's nog steeds de grootste bron van vraag zijn, haalt stationaire opslag snel in door dalende prijzen en toenemende toepassingen. Dit schrijft Colin Mckerracher van Bloomberg.

Hoewel de verwachtingen voor EV-batterijen zijn verlaagd, blijft de totale vraag naar batterijen stabiel dankzij de groei in stationaire opslag. Echter, ondanks deze toegenomen vraag, kampt de markt met aanzienlijke overcapaciteit, vooral in China, waar de productiecapaciteit veel hoger is dan de huidige vraag.

Dit illustreert dat, terwijl sommige aspecten van de energietransitie vertragen, andere versnellen, maar dat er nog steeds uitdagingen zijn, zoals overcapaciteit in de batterijproductie.

Elektrische voertuigen (EV's)

Tot nu toe zijn elektrische voertuigen de grootste bron van vraag naar batterijen. Echter, energieopslag voor vaste installaties (stationaire energieopslag) haalt snel in. Bloomberg New Energy Finance (BNEF) verwacht dat de vraag naar batterijen voor stationaire energieopslag dit jaar met 61% zal toenemen, gemeten in capaciteit.

Groeiende rol van energieopslag

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.