Navigation

Lotus: sterke cijfers - geen outlook - kans correctie - lange trend duidelijk up

Lotus: sterke cijfers - geen outlook - kans correctie - lange trend duidelijk up

De cijfers van Lotus Bakeries die deze ochtend uitkwamen, zien er weer goed uit, maar het bedrijf geeft gezien de politieke onzekerheden geen concrete outlook. De cijfers tonen aan dat in verschillende segmenten Lotus verder blijft groeien.

Het is natuurlijk ook een hele sterke merknaam. Dat gezegd hebbende, en terwijl we denken dat dit een lange termijn groeier is, moeten we ook constateren dat het niet één van de goedkoopste aandelen is. Zodoende denken we, omdat het bedrijf toch nog niet een outlook durft te geven, dat het best mogelijk is dat er toch tijdelijk even een kleine terugval in het aandeel komt.

Zoals we zeggen, de lange trend is opwaarts, maar wij zouden waarschijnlijk nu alleen nog maar bijkopen als de koers inderdaad een mooie correctie laat zien. Want de prijs, zoals gezegd, van het aandeel op basis van waardering is aan de hoge kant.

Lotus Bakeries heeft het afgelopen jaar een omzetstijging van 21,1 procent naar 1,06 miljard euro geboekt, waarbij het dividend met 29 procent is verhoogd. De groei werd gedreven door sterke prestaties in alle strategische pijlers, met Lotus Biscoff die 500 miljoen euro bijdroeg, Lotus Local Heroes met groei en dubbelcijferige groei bij Lotus Natural Foods.

De REBITDA steeg met 22,1 procent naar 207,5 miljoen euro, de REBIT met 25,0 procent naar 170,4 miljoen euro en de nettowinst met 25,2 procent naar 129,3 miljoen euro.

Lotus plant samen met FF2023 tussen 2024 en 2025 een investering van 200 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen een brutodividend van 58 euro per aandeel verwachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.