Navigation

Lotus: even aan het haperen - niks aan de hand - de chart

Lotus: even aan het haperen - niks aan de hand - de chart

De koers van Lotus Bakeries [Lotus] $LOTB vertoont de laatste tijd een consolidatie tot een milde correctie. Nadat de koers in juni een top bereikte van ongeveer 10.350 dollar, hebben we sindsdien gezien dat de koers iets is gedaald. De vraag is nu of het een goed moment is om te kopen als je de aandelen nog niet bezit terwijl.

De visie op Lotus

Als je de aandelen al hebt, zouden wij ze vast te houden. Mocht je ze echter nog niet hebben, dan zouden we wachten totdat de VWAP-lijn, de witte dwarrelende lijn, wordt bereikt. Deze ligt rond de 9.200 euro. We zouden eventueel zelfs wachten tot het aandeel verder is gedaald tot ongeveer 7.800 dollar.

De huidige consolidatie van het aandeel is in het verleden vaker voorgekomen. Steeds opnieuw wist de koers daarna weer verder te stijgen. Lotus Bakeries behoort tot een soort buitencategorie, waarbij het misschien een hoge koers-winstverhouding heeft, maar ook sterke vooruitzichten biedt. Denk bijvoorbeeld aan de onlangs bekendgemaakte samenwerking met Mondelez.

Al met al, als we de aandelen zouden hebben, zouden we ze blijven vasthouden. Maar als je ze nog niet hebt, zouden wij nu wachten totdat de VWAP-lijn is geraakt of tot een iets diepere correctie, om dan in te stappen. Wij denken dat de lange trend opwaarts blijft.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.