Navigation

LVMH: cijfers tonen moeilijkere markt - visie

LVMH $MC meldde 9% omzetgroei in het derde kwartaal. Dit duidt op een vertraging vanwege de afnemende post-pandemische uitgaven, stijgende inflatie en economische onzekerheid.

Wij zien LVMH als een fonds met een laag risico en zelfs geschikt voor een pensioenportefeuille. Wij zijn echter eerder al uitgestapt in de winst. Ook na deze cijfers wachten we af voordat we weer instappen. Maar, ook al zijn we tijdelijk weg, de bedoeling is zeker om opnieuw naar een up te gaan.

Ondanks een omzet van €19,96 miljard, exclusief valutaschommelingen en overnames, was de omzetgroei van mode en lederwaren 9%, iets lager dan de verwachte 10%.

LVMH ervaart afnemende vraag naar luxe goederen in de VS en Europa door prijsstijgingen, terwijl de groei in China ongelijk is. De divisie wijnen en gedistilleerde dranken zag een omzetdaling van 14% vanwege verminderde vraag naar champagne en Hennessy-cognac.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.