Navigation

Worldline +5% | Danone -2% | LVMH -5%

Worldline (WLN) verwacht een organische omzetgroei tussen 8% en 10% voor heel 2023. Het Franse bedrijf voor betaaldiensten herhaalt de verwachtingen van een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 9% tot 11% voor de periode 2022-2024. Het aandeel [dat wij vooralsnog op afstand volgen, maar wel met interesse] staat 5% hoger.


Danone (BN) boekte in H1 een omzetstijging van 2,4% tot €7,2 miljard, met een vergelijkbare groei van 6,4%. De halfjaaromzet groeide met 6,3% naar €14,2 miljard en de terugkerende operationele winst steeg met 7,6% naar €1,7 miljard. Het nettoresultaat was €1,1 miljard, vergeleken met €737 miljoen vorig jaar. Danone verwacht nu een vergelijkbare omzetgroei van 4% tot 6% voor het lopende boekjaar. De marge voor het terugkerende operationeel resultaat zal naar verwachting bescheiden stijgen. [het aandeel Danone doen wij op dit moment niks mee, we kiezen voor andere aandelen in deze sector].


Het aandeel LVMH (MC) staat 5% lager. Ondanks dat de groei in China terugkomt weegt de zwakte in de VS zwaarder. Dinsdag nabeurs heeft LVMH de cijfers vrijgegeven. [Wij zitten op een stijging, maar rekenen er wel op dat er mogelijk nu eerst een correctie komt. Zie ook eerdere berichten.]

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.