Navigation

Lyft: cijfers beter en aandeel lager - niks mee doen - Uber

Lyft $LYFT overtrof de verwachtingen van Wall Street in het derde kwartaal en voorspelt groei in het vierde kwartaal. Nabeurs is de koers gedaald en wij zien geen enkele reden om iets met dit aandeel te doen.

Het bedrijf vecht een achterhoedegevecht en zal ons inziens uiteindelijk worden overgenomen of ten onder gaan. Uber $UBER, waar we juist positief over zijn, heeft zo'n grote voorsprong dat Lyft geen ruimte heeft voor fouten en daardoor neemt de kans toe dat het aandeel uiteindelijk verder zal dalen.

Tot slot, het bedrijf rapporteerde op gecorrigeerde EBITDA een verbetering. En zoals wel vaker aangegeven, daar kan je van alles instoppen om de resultaten er beter uit te laten zien.

De omzet bij Lyft steeg met 10% naar $1,6 miljard en het verlies daalde van $422,2 miljoen naar $12,1 miljoen. De gecorrigeerde EBITDA verbeterde van een verlies van $26,7 miljoen naar een winst van $92 miljoen. Het aantal ritten steeg met 20% naar 187 miljoen, met 22,4 miljoen actieve chauffeurs. Lyft verwacht een omzet tussen $3,6 en $3,7 miljard voor het lopende kwartaal, met een gecorrigeerde EBITDA tussen $50 en $60 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.