Navigation

Employment Cost Index: disinflatie - Fed

In de grafiek van JPMorgan Asset Management is te zien dat de Amerikaanse Employment Cost Index (ECI) in het tweede kwartaal met 1,0% is gestegen, wat het langzaamste kwartaaltempo in 2 jaar is.

Deze gegevens duiden erop dat de inflatie steeds verder afneemt en er sprake is van een trend van disinflatie. Ook de Federal Reserve houdt hier rekening mee.

Sommige economen suggereren zelfs dat er in september een pauze kan zijn in het verhogen van de rente. Wij denken echter dat als er een pauze komt er later alsnog een renteverhoging kan plaatsvinden.

Wij verwachten dus nog één laatste renteverhoging van 25 basispunten en dan is de Fed klaar met verhogen bij de huidige gegevens. De "wild card" op dit moment is echter hoe de energieprijzen zich zullen ontwikkelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.