Navigation

Biden wil meer wapens leveren aan Taiwan - FT

The Financial Times meldt dat de Biden-regering aan het Congres zal vragen om wapens voor Taiwan te financieren als onderdeel van een aanvullend begrotingsverzoek voor Oekraïne.

Mocht de berichtgeving van de Financial Times correct zijn, dan gaat er in de toekomst minder wapenmaterieel naar Oekraïne ten faveure van Taiwan.

Nu al blijkt het westen zijn beloftes aan Oekraïne niet na te komen en minder te leveren dan beloofd.

Daarnaast worden de spanningen tussen China, de VS en Taiwan verder opgevoerd. Dit kan zeker als excuus door de markten worden gebruikt om tijdelijk gas terug te nemen.

Als er repercussies komen kan dat ook zakelijk gevolgen hebben. Bedrijven zoals Tesla, Apple, Ford en bijvoorbeeld Starbucks kunnen hier last van hebben, evenals verschillende techbedrijven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.