Navigation

VS: werkgelegenheidscijfers mixed bag - instant visie

Het aantal banen is iets minder hard gegroeid dan Wall Street-economen hadden verwacht, maar de uurlonen en de werkloosheidsgraad zijn hoger dan verwacht. De data zijn een "mixed bag" en zijn geen reden dat de Fed haar huidige koers zal wijzigen. Waarschijnlijk zal de Fed nog één keer de rente verhogen. Tot slot kunnen de data doordat ze verdeeld uitgelegd kunnen worden ook een reden zijn dat de Fed, die zichzelf data-afhankelijk noemt, nog een maand wil wachten voordat ze weer actie onderneemt. De data worden (instant) als neutraal gezien voor de markten.

Het aantal banen in juli in de VS bedroeg 187.000 tegen 209.000 de maand ervoor, terwijl de verwachting 200.000 was. De participatiegraad voor juli was 62,6%, in lijn met de verwachting en gelijk aan de vorige maand. De werkloosheidsgraad voor juli was 3,5%, lager dan de verwachte 3,6%. De maand-op-maand gemiddelde uurloonstijging voor juli was 0,4%, hoger dan de verwachte 0,3%.

https://www.dol.gov/newsroom/economicdata/empsit_08042023.pdf

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.