Navigation

Goldman Sachs hoofdeconoom Hatzius - nog kleinere kans recessie VS - renteverlagingen Q2

Goldman Sachs heeft de kans op een recessie in de Verenigde Staten in het komende jaar verlaagd tot 15%, tegenover een eerdere voorspelling van 20%. De inflatie- en arbeidsmarktcijfers waren de reden voor deze verlaging, aldus Jan Hatzius, hoofdeconoom bij Goldman Sachs.

Goldman Sachs merkte op dat de negatieve invloed van het aanscherpen van het monetaire beleid zal blijven afnemen en tegen begin 2024 volledig zal verdwijnen.

Hoewel de Amerikaanse consumentenbestedingen in juli versnelden, versterkte de afnemende inflatie de verwachtingen dat de Federal Reserve deze maand de rentetarieven ongewijzigd zal laten.

Hatzius verwacht een heropleving van het reële beschikbare inkomen volgend jaar, ondersteund door aanhoudende sterke banengroei en stijgende reële lonen.

Goldman Sachs gelooft dat de voorzichtige benadering van Fed-voorzitter Jerome Powell aangeeft dat een renteverhoging in september van tafel is en dat de drempel voor een verhoging in november aanzienlijk is.

Daarnaast verwacht Goldman Sachs zeer geleidelijke renteverlagingen van 25 basispunten per kwartaal, te beginnen in het tweede kwartaal van 2024.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.