Navigation

CPI VS: vriendelijk onderliggend - visie

De consumentenprijsindex CPI in de VS op jaarbasis voor juli bedroeg 3,2%, wat lager was dan de verwachte 3,3%. De kernconsumentenprijsindex (Core CPI) op jaarbasis voor juli was 4,7%, ook lager dan de verwachte 4,8%.


De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,2% gestegen, in lijn met de verwachtingen. De consumentenprijsindex, exclusief voedsel en energie, steeg eveneens met 0,2%, zoals verwacht. Binnen de CPI zijn de energieprijzen in juli met 0,1% gestegen, terwijl de voedselprijzen met 0,2% zijn toegenomen.

Visie op CPI

De eerste reactie is dat aandelen stijgen, gemeten aan de futures. De reactie in de cryptomarkt is verdeeld. De rente beweegt zijwaarts en de euro zet een rally in.

De data zijn onderliggend positief en suggereren waarschijnlijk dat de Federal Reserve inderdaad nog maar één keer de rente zal verhogen.

Zoals eerder geschreven sluiten we niet uit dat beleggers bij een eventuele rally juist winst zullen nemen. Het zogenaamde "sell on rallies" scenario gezien de algemene koersvolatiliteit van de markt op dit moment.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.