Navigation

VS detailhandelsverkopen +0,6% - verwacht +0,4% - instant visie

De detailhandelsverkopen in de VS stegen met 0,6% in december. Ook laten de gegevens van de voorgaande maand een opwaartse herziening zien. De cijfers zijn sterker dan verwacht, waarbij werd uitgegaan van een stijging van 0,4%.

Hoewel deze gegevens negatief geïnterpreteerd kunnen worden voor een snelle verlaging van de rente door de Fed, duiden ze er ook op dat een zachte landing van de economie realistisch is.

Dus, hoewel de gegevens misschien negatief zijn voor de verwachtingen van renteverlagingen, zijn ze over het algemeen neutraal voor de financiële markten. Terug naar vandaag is het sentiment shaky. Dat betekent dat er vooralsnog niet naar het lange-termijn-perspectief wordt gekeken.

De rente is gestegen. De dollar is iets sterker. Goud heeft echter weer enig verlies goedgemaakt. De Amerikaanse beurzen worden lager verwacht. De cryptomarkt staat in de min.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.