Navigation

Fed: werk inflatie terugbrengen duurt voort - juist bullish voor de trend

In een interview met Fox benadrukte Mary Daly, Federal Reserve President of San Francisco en stemgerechtigd lid in 2024, het voortdurende werk dat nodig is om inflatie aan te pakken. Ze verklaarde dat er meer werk te verrichten is, en op dit moment omvat dat werk onder meer het streven naar een inflatie van 2%. Dit weerspiegelt de voorzichtige benadering van mogelijke renteverlagingen, wat duidt op een voortdurende focus op het beheersen van inflatie.

De Federal Reserve: inflatiepercentage van 2%

De Federal Reserve streeft naar een inflatiepercentage van 2% op de langere termijn, gemeten aan de hand van de jaarlijkse verandering in de prijsindex voor persoonlijke consumptie-uitgaven, om prijsstabiliteit te handhaven en maximale werkgelegenheid te ondersteunen.

Het interview met Daly benadrukt de zorgvuldige overweging van beleidsaanpassingen. Dit wordt door ons beschouwd als een positief signaal voor de onderliggende trend. Zodra renteverlagingen zich manifesteren, duurt deze cyclus voort.

Voorzichtigheid goed voor de langere termijn

Juist door nu voorzichtig te zijn, neemt de kans af dat verrassingen zorgen voor een snelle toename in inflatie in een later stadium. Dat is belangrijk omdat als inflatie werkelijk afneemt, deze vaak langer laag blijft.

Een langdurig lage rente leidt tot lagere financieringskosten voor de Amerikaanse overheid en voor bedrijven. Ook is het gunstig voor de trend van risicoactiva, zoals blijkt uit historische gegevens.

Zodoende is het misschien enigszins ongemakkelijk voor de zeer korte termijn, hoewel de markt al aardig is aangepast op lagere renteverwachtingen, voor de langere termijn is het juist gunstig en een teken dat risk assets qua trend opwaarts kunnen blijven bewegen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.