Navigation

Olie hoger: nog steeds belangrijkste bron energie

De topman van Chevron liet gisteren in een interview weten dat het bedrijf bezig is met een omschakeling naar andere energiebronnen dan olie en andere fossiele producten.

Maar er werd ook gewezen op het feit dat momenteel nog steeds 80% van de energie uit olie en andere fossielen komt. Dit was 30 jaar geleden 84%, wat aangeeft hoe langzaam de energietransitie verloopt.

Daarnaast heeft Goldman Sachs aangegeven dat er een recordvraag naar olie kan ontstaan. De olieprijs is dan ook weer verder gestegen. Momenteel zitten we nog steeds op een stijgende trend. Hoewel we eerder dit jaar te vroeg waren met onze positieve visie, lijkt het opwaartse momentum van olie nu toe te nemen.

Als China daadwerkelijk later deze week en in de komende periode meer stimuleringen gaat aankondigen, zou dat een extra positieve impuls kunnen zijn voor de prijs van olie. Dit ondanks dat in het westen en met name in Europa de signalen steeds sterker worden dat de economie aan het afkoelen is. Dit zit mogelijk al in de prijs verwerkt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.