Navigation

Duitsland: kleine krimp BBP - bund

In het tweede kwartaal van dit jaar is de Duitse economie licht gekrompen, zoals al werd aangegeven door de eerdere voorlopige meting. Deze gegevens markeren hoogstwaarschijnlijk het begin van een reeks verzwakkingen.

De Duitse economie heeft te maken met uitdagingen. Bovendien draagt de verzwakking van de Chinese economie, een belangrijke handelspartner voor Duitsland, bij aan deze situatie.

De Duitse bund

Deze cijfers zorgen ervoor dat we blijven investeren in Duits overheidspapier, oftewel de bund. Niettemin is het onzeker of de bunds op korte termijn verder zullen dalen (resulterend in stijgende rentes), zoals in de Verenigde Staten het geval is.

Dit risico houden we in gedachten, maar we overwegen om bij een mogelijke dip opnieuw in extra in bunds te investeren. Dit komt doordat de kans op afnemende inflatie in Europa snel toeneemt, wat mogelijk zal resulteren in een mildere aanpak van de Europese Centrale Bank (ECB). Hoewel er nog steeds verwacht wordt dat de ECB de rente zal verhogen kunnen deze verhogingen wellicht minder significant zijn dan eerder werd verondersteld.

Op jaarbasis kromp het Duitse bruto binnenlands product met 0,2 procent, na aanpassing voor kalendereffecten. Dit komt overeen met de eerdere voorlopige metingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.