Navigation

Macro: zwaartepunt in de tweede helft van de week - werkgelegenheidscijfers VS

Deze week zullen verschillende marktbewegende gebeurtenissen plaatsvinden. Aangezien de markten een "beetje edgy" zijn mogen we waarschijnlijk al tevreden zijn als er een zijwaarts patroon zichtbaar is zonder echte richting.

De aandacht van de markt zal vooral gericht zijn op de gebeurtenis die zich op vrijdag ontvouwt. Op die dag worden belangrijke werkgelegenheidscijfers bekendgemaakt in de VS.

Werkgelegenheidscijfers VS op vrijdag

Wall Street economen voorspellen dat de Amerikaanse economie naar verwachting in augustus ongeveer 170.000 banen heeft toegevoegd. Dit zou de geringste toename zijn sinds een verlies van 268.000 banen in december 2020.

Tegelijkertijd wordt voorspeld dat de werkloosheidsgraad onveranderd zal blijven op 3,5%. Dat percentage blijft nog steeds laag, maar is ook beïnvloed door een lage arbeidsparticipatie.

Ook wordt verwacht dat de uurlonen zich grotendeels hebben ontwikkeld zoals de laatste maanden. Deze worden weer verwacht te stijgen met 0,3 tot 0,4 procent. Als opmerking bij de uurlonen. Verschillende vakbonden in verschillende industrieën hebben hogere lonen afgedwongen. Hierdoor kunnen de uurlonen procentueel wel weer iets meer gaan toenemen.

Selectie van andere data

Daarnaast staan er nog andere belangrijke gegevens op de planning, die grotendeels beginnen op woensdag. In de VS worden op die dag gegevens vrijgegeven over de voorlopige economische groei in het tweede kwartaal en het ADP banenrapport wordt vrijgegeven.

Voor de eurozone wordt op donderdag de inflatie voor augustus gepubliceerd. De inflatie op jaarbasis in de eurozone zal in augustus naar verwachting voor de vierde maand op rij afnemen tot 5,1%, het laagste cijfer sinds begin 2022 maar nog steeds ruim boven de doelstelling van 2% van de ECB.

Op donderdag zal China officiële inkoopmanagersindices vrijgeven voor zowel de industrie als de dienstensector. In de VS worden op die dag gegevens over consumentenbestedingen en de PCE-inflatie bekendgemaakt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.